Jazzconcert Jurjen Donkers

Jazzconcert Jurjen Donkers
28-01-2018Jazzconcert Jurjen Donkers

Jazzconcert Jurjen Donkers
Zondag 28 januari
Aanvang 16.00 uur

"Wat een mooie stem!", zo reageerde Rita Reys toen ze Jurjen Donkers hoorde zingen. Via Europe's First Lady of Jazz, die hij jarenlang als persoonlijk assistent terzijde stond, leerde hij al jong de jazz scene van nabij kennen. Zij en andere grootheden van de eerste generatie jazzmusici zetten de toon voor zijn eigen muzikale benadering, die zich kenmerkt zowel door een overtuigende tekstvoordracht als een sterk gevoel voor timing. Of zoals pianist Peter Beets het kernachtig verwoordde: "Hij swingt!". Recentelijk speelde Jurjen Donkers met onder meer Ruud Jacobs, Simon Rigter, Rob van Bavel, Martijn van Iterson en Peter Beets.

Op gitaar horen we deze middag Vincent Koning, bekend van zijn samenwerking met o.a. het Metropole Orkest, Rita Reys, Greetje Kauffeld, Cees Slinger en Piet Noordijk.

Aan de piano en de contrabas horen we twee van de grote talenten onder de jonge generatie Nederlandse jazzmusici: Robert Koemans en Cas Jiskoot. Koemans studeerde in 2016 af aan het conservatorium van Rotterdam Podium Witteman.  Hij speelt onder meer met zijn eigen Robert Koemans Trio, Benjamin Herman en Reinier Baas, en is naast een veel gevraagd begeleider ook componist en arrangeur. Cas Jiskoot maakt onder andere deel uit van het Gijs Idema Trio.

Concertplaatsen € 18,50

Na afloop van het concert kunt u genieten van een 2 gangen menu inclusief een kopje koffie met bonbons voor € 30,-

Reserveren gewenst