Achterhoeks Arrangement

Honderden jaren horeca belevenis in één arrangement

Twee Familie Horeca bedrijven in de Achterhoek bieden een sportief en culinair arrangement aan onder de naam Achterhoeks Arrangement. Op 14 juni 1922 kocht Gerrit-Jan Remmelink de Gouden Karper in Hummelo. Een Hotel Café Restaurant waarvan de geschiedenis terug gaat tot 1642.

 

Gerrit-Jan kreeg samen met zijn vrouw Hendrika Remmelink 2 kinderen: Henny en Teun. Teun zou later de Gouden Karper voorzetten.
Henny kreeg kennis aan banketbakker Willem Bakker uit Amsterdam en zou naar het Westen verhuizen.

Vader Gerrit-Jan kon zijn dochter niet missen en kocht in Vorden voor haar in 1960 het Wapen van Vorden, eveneens een hotel cafe en restaurant.

Zowel Henny als Teun hebben de bedrijven voorgezet en gezorgd voor de kwaliteit en sfeer die deze bedrijven nog altijd uitstralen. Inmiddels zijn wij twee generaties verder en wordt de ouderwetse gastvrijheid door de jongste generatie op een nieuwe manier ingevuld.

Het pand waarin de Gouden Karper gevestigd is, is voor een heel groot deel in de authentieke staat. U kunt heerlijk genieten van een diner in het prachtige restaurant of misschien wel op de veranda of het terras onder de bomen. Komt u op de eerste zaterdag van de maand dan kunt u ’s avonds heerlijk dansen op de dansavond Quick Quick Slow in Hummelo.

Hotel Bakker in het bruisende en gezellige Vorden biedt u dezelfde sfeer en hoge kwaliteit. Het bedrijf is bij uitstek een plek om te onthaasten. Lekker koffie drinken in het sfeervolle café en genieten in de prachtige tuin. Het restaurant staat al tientallen jaren bekend om de heerlijke haantjes die er gegeten kunnen worden.

In dit arrangement verblijft u één nacht in beide hotels. Overdag geniet u van de prachtige natuur en het coulissen landschap van de Achterhoek. Op de fiets doorkruist u kleine dorpjes en steden met een prachtig centrum met verrassende winkeltjes. Vanuit Hummelo fietst u een prachtige route langs de Oude IJssel en op de tocht vanuit Vorden bekijkt u 8 kastelen. 

’s Avonds geniet u van een heerlijk 3 gangen diner. 
Het is mogelijk om in de hotels fietsen te huren. Verder kan het arrangement uitgebreid worden. U kunt meerdere nachten blijven en een koetsentocht maken of een bezoek aan wijnboerderij ’t Heekenbroek.

Achterhoeks arrangement                                                     € 175,- p.p.

Net als Bakker in Vorden kan Hotel – Café – Restaurant ‘De Gouden Karper’ in Hummelo buigen op een lange historie op het gebied van gastvrijheid en gastronomie. In de volksmond wordt De Gouden Karper ‘De Krent’ genoemd. Proef het beste van beide in een combi-arrangement en ontdek per fiets het mooie Achterhoekse coulisselandschap. Het arrangement Bakker & De Krent is inclusief:

Een overnachting bij Bakker in Vorden

Een overnachting bij De Gouden Karper in Hummelo

Twee keer een driegangendiner

Twee keer een ontbijt

De Achtkastelenfietsroute (Vorden)

Fietsroute langs de IJssel naar Doesburg (Hummelo)

Versnaperingen voor onderweg (beide adressen)

(Exclusief fietshuur)