Restaurant De Gouden Karper

Over De Gouden Karper

De Gouden Karper in Hummelo, in de volksmond ook wel ‘De Krent’ genoemd, is één van de oudste en meest gerenommeerde horecabedrijven van de Achterhoek sinds 1642.

Bij de Gouden Karper geniet u in de sfeer van vroeger van een kop koffie, borrel of diner met traditionele seizoensgerechten. Onze sfeervolle zalen zijn ideaal voor een vergadering, feest of presentatie. De ligging van het hotel is fraai, aan de overzijde staat het dorpskerkje van Hummelo. De Gouden Karper is het startpunt voor verschillende wandelroutes door de bosrijke omgeving. Een kopje koffie voor de wandeling of een lekkere maaltijd tot besluit? Geniet van de sfeer en de heerlijke gerechten op het terras, in het café of in het restaurant. Of blijf een nachtje slapen!

Oorkonde De Gouden Karper

Al meer dan 100 jaar een begrip!

14 juni 2021 heeft de Familie Remmelink – de van der Schueren haar 100e verjaardag in De Gouden Karper mogen bereiken! Op 3 oktober 2022 was eindelijk hét moment daar en hebben wij ons jubileumfeest gevierd! Het was een prachtige dag waar we als kers op de taart het Predicaat Hofleverancier hebben mogen ontvangen! De gemeente noemt De Gouden Karper een ‘vooraanstaande accommodatie die vele toeristen die naar Bronckhorst komen garantie op een uitstekend verblijf bieden’.

Om 100 jaar De Gouden Karper te vieren is er ook een Jubileum Magazine uitgebracht, vol met verhalen uit de oude doos, recepten, (oud) medewerkers en leuke anekdotes. Lees hier het jubileummagazine.

Geschiedenis

De Gouden Karper dateert van 1642.

In het archief van de stad Zutphen is een document gevonden waarop geschreven staat dat in het dorp Hummel een Herberg staat met een uithangbord met de naam De Carp. Uit die stukken kunnen wij opmaken dat het toen een herberg, bierbrouwerij en landbouwbedrijf was. Men kon hier de paarden stallen, iets eenvoudigs eten en er was plaats om te overnachten. De herberg was gelegen aan een zandweg, het verkeer bestond uit paard en wagen. Het bedrijf heeft in honderden jaren uit kunnen groeien tot een van Nederlands meest bekende horecabedrijven, waar de gast tot in de puntjes wordt verwend.

Werken bij De Gouden Karper

De Gouden Karper is met enige regelmaat op zoek naar nieuwe collega’s.

Zoekt u of kent u iemand die een leuke baan zoekt in de horeca? Kom dan werken bij De Gouden Karper.

Team De Gouden Karper
Wild bij De Gouden Karper